Ako sa v zime obliecť na bicykel?

Ako sa v zime obliecť na bicykel?

Čo si dať na seba keď sa chytáte na horský bicykel počas studených zimných mesiacov, aby vám pri šliapaní nebolo príliš zima ani príliš teplo?

Základným pravidlom je vrstvenie – aby ste mali zo seba čo zhadzovať pri výšľapoch, aj čo si pridávať na seba pri dlhších prestávkach alebo zjazdoch.

Obliekajte sa ako na zimný beh alebo skialp, a pribaľte si aj ďalšie vrstvy na prezlečenie sa do suchého. Vyberajte si materiál, ktorý je funkčný – teplý, priedušný, pohodlný, odvádzajúci pot a rýchlo schnúci, ako je merino materiál. 

Tie najspodnejšie vrstvy – spodné prádlo, ponožky, termo tričko – tie by mali byť z materiálu, ktorý dýcha, zahrieva, a schne rýchlo.

Na spodné termo tričko si môžete dať dres, a na neho ešte neprefúkavú vestu – nie je v nej tak teplo, má vetranie, ale zároveň ju neprefúkne a udržuje hruď v teple. 



Pribaľte si aj zateplenú vrstvu, a tenkú nepremokavú bundu, môže byť z gore-texu. Niektoré bundy majú aj reflexné prvky, čo je ideálne, keďže je už skoro tma a môže sa vám ľahko prihodiť, že sa domov vraciate za tmy a po ceste.

Nezabudnite ani na ochranu krku – bufku, kľudne hrubšiu, zimné zateplené rukavice, a pod helmu čelenku na uši, prípadne kuklu. 

Do batohu alebo ladvínky si vždy zbaľte aj ďalšiu spodnú vrstvu na prezlečenie sa do suchého po výšlape, vtedy je vhodné sa hneď prezliecť. Ak plánujete dlhšie prestávky, vhodná je aj čapica alebo aj páperová bunda či vesta.

Veľmi dôležité sú vode odpudivé dlhé nohavice, aby ste mali zadok v suchu. A v neposlednom rade  aj teplejšie topánky, ideálne z gore-tex materiálu. A keďže je v zime už tak skoro tma, nezabudnite na osvetlenie vpredu aj vzadu. 

Želáme vám parádne zimné kilometre na bicykli a ostaňte v suchu!

Pozrite si celú ponuku oblečenia na tomto odkaze:

Kompletná ponuka oblečenia