SCOTT LUMEN

Predstavujeme ľahký, výkonný, horský elektrobike.

SCOTT LUMEN

Horský elektrobicykel s hmotnostou bežného horského bicykla, ktorá začína od 15,5kg?
Zoberme najlepší cross-country/trail bicykel súčasnosti Scott Spark 900, pridajme zdvih 130 mm, tichú a výkonnú elektropodporu a dostaneme SCOTT Lumen.

Scott Lumen batery and extender

Lumen obsahuje integrovanú batériu s kapacitou 360Wh, ktorá pracuje na plný výkon, aj keď dosiahne nízku kapacitu. K integrovanej batérii môže byť pridaná ešte jedna externá batéria s kapacitou 160Wh, ktorá sa dá ľahko nainštalovať namiesto predného košíka na fľašu pomocou unikátneho rýchloupínacieho systému SCOTT.

Scott Lumen motor

Kapacitu batérii využíva motor TQ HPR50, ktorý sa vymyká pravidlám a vykazuje nevídaný pomer hmotnosť / výkon, a to 1,8 kg / 50 Nm.
TQ je nemecká spoločnosť založená roku 1994, ktorá sa špecializuje na elektrické komponenty.
Motor TQ HPR50 ma priemer 8 cm a TQ ho inovovalo použitím harmonického prevodového systému. Vďaka tomu môže byť motor menší a systém zároveň presnejší. Vo výsledku je bicykel ľahší, motor je lepšie integrovaný, má hladší chod a pocit pri šliapaní je prirodzenejší. Táto technológia znižuje aj hlučnosť systému a dopraje Vám skutočný zážitok z jazdy.

Scott Lumen display

V rámci zachovania úhľadného kokpitu kladie TQ systém dôraz na minimalistický displej vnorený do hornej rámovej rúrky a pripojený na ovládač na riadidlách. LED displej zobrazuje základné údaje, ako stav nabitia batérie v percentách, zostávajúci dojazd a vďaka integrovanému wattmetru dokonca watty. Prostredníctvom aplikácie TQ E-Bike môžete sledovať svoju jazdu a prispôsobovať si režimy. Vďaka vstavanej technológii ANT+ sa systém ľahko prepojí so zariadeniami ako napr. Garmin alebo Wahoo.